torsdag 19 mars 2020

När Mirosjnitjenko blev Morosjnitjenko

Han heter Jevgenij Mirosjnitjenko. Foto: Fide.com

Under direktsändningar i högerspalten råkade jag igår skriva Morosjnitjenko i stället för det korrekta Mirosjnitjenko. Och då dyker det upp en Morosjnitjenko även på skamlösa schack.se. Det handlar om Fides direktsändning från Jekaterinburg och förbundets sajt upplyser: ”Huvudkommentatorer: Jevgenij Morosjnitjenko och Daniil Dubov.” Man kopierar rakt av och klistrar in. Det är så man på det hela taget arbetar på Sveriges Schackförbunds sajt: man snor härifrån – nyheter, nyhetsvinklar, felstavningar etc. – men länkar inte hit för då kan man ju se varifrån stöldgodset kommer. Och Sveriges SF:s kommunikations- och säljkommitté uppmuntrar detta arbetssätt.

När jag en dag lägger ner den här bloggen så är orsaken att jag är oändligt trött på att arvoderade personer i Sveriges SF åker snålskjuts på det helt igenom ideella arbete som jag ägnat mig åt sju dagar i veckan år efter år.

Tidigare fanns en dold länk på schack.se till denna blogg. Räkneverket hos Statcounter visar hur många besökare som kommer därifrån och från schackklubbar och andra som har länkar hit. Antalet besökare från exempelvis Dansk Skak Union är högt men från Sveriges SF är den siffran på senare år noll – trots att den länken bevisligen använts. Men noll. Jag anar inte hur schack.se tekniskt lyckas med denna manipulering av räkneverket, men det kräver säkert stor teknisk kunskap. Och sådan finns. Där är man uppenbarligen överdängare på att manipulera räkneverk. Och nu finns inte ens en dold länk hit, det tycks vara kommunikationskommitténs nya giv i deras uppdrag att sprida information om svenskt schack.