måndag 25 juli 2016

Garri Kasparov hörde av sig

Lagkamrater i Thessaloniki 1988: Anatolij Karpov (bord 2) och Garri Kasparov (bord 1). Foto: Lars Grahn

Varje kväll lägger jag som synes in ett foto från mitt bildarkiv på mitt Twitterkonto. Det glädjer mig förstås att bland andra stjärnfotografen David Llada hör av sig med uppmuntrande kommentarer. Han har också lovat att hjälpa mig om jag ger mig in i den digitala fotograferingen, men för tillfället är det så mycket annat som intresserar mig mer.

Igår rasslade det till ordentligt när jag öppnade Twitterkontot. Det vimlade av kommentarer och jag förstod att det var något speciellt på gång. Det var när jag kommit ner en bit i flödet som jag förstod varför. Garri Kasparov har gjort en retweet på en av mina bilder och kommenterat den. Det gäller alltså bilden ovan.


Kasparov berättar alltså varför han ser så dyster ut på bilden. Partierna i matchen mellan Sovjetunionen och Danmark finns här.

Bland kommentarerna finns också en från en av dem som var med, Lars Bo Hansen:


Bilderna är ju rätt små i den oumbärliga högerspalten, men de kan studeras i ett något större format genom ett klick på Tweets by ‎@larsgrahn i toppen av Twitterskyltfönstret.

* * * * *


Vid lunchtid idag: en flitig schackstudent på vår bostadsrättsförenings gräsmatta. Rostock Open börjar på onsdag. Foto: LG