söndag 7 oktober 2018

En månad till VM-matchen

Efter Batumi-OS kan Fabiano Caruana koncentrera sig på VM-matchen. Foto: gamesmaven.io

Det är lite drygt en månad till första VM-partiet i London. Efter uppvisningen i Batumi – han blev näst bäste förstabordsspelare efter Ding Liren – kan utmanaren Fabiano Caruana helt fokusera på VM-matchen. Magnus Carlsen har sitt genrep i Halkidiki att tänka på. Då handlar det om Europacupen för klubblag som börjar på fredag. Carlsen kommer att sitta sida vid sida med Nils Grandelius i Vålerengas lag.

Efter Europacupen drar världsmästaren vidare till ett träningsläger, och ingen skulle väl bli överraskad om Nils hänger med honom dit. Under VM-matchen i New York för två år sen var ju Nils en av Magnus hemliga sekundanter stationerad i Norge.

Det blir en mellanlandning för Carlsen i Hamburg på resan till Halkidiki. Imorgon vankas det en klocksimultan i Der Spiegel-huset där Carlsen utmanas av tolv spelare. Bland dem finns Liverpools fotbollsstjärna Trent Alexander-Arnold. Honom kommer Magnus säkert att tunnla. Det lutar starkt åt 12–0. Direktsändning är utlovad. Länken är på plats i den oumbärliga högerspalten.