tisdag 19 oktober 2010

Fortsatt ledning för Miton

En bild från tredje ronden i Skanderborg: Axel Smith mot Vladimir Petkov (remi). Foto: www.photoshoppen.dk

Den som är intresserad av en GM-inteckning i Skanderborg ska ordna ”plus tre” på de nio ronderna, det vill säga i princip tre vinster och sex remier. Med fyra ronder kvar att spela har Axel Smith en vinst och fyra remier. Idag delade han poängen med Kamil Miton, som behöll sin tätposition med det resultatet. Imorgon spelar Axel mot andrerankade Sinisa Drazic, som har haft en usel turnering så här långt. Det skulle väl vara bra om björnen kunde sova en rond till ...

I Guernsey Open har Tiger Hillarp Persson 3/3 och delar ledningen med fyra andra spelare. Ulf Andersson kom inte heller idag till spel i Arco men är ändå inlottad till morgondagens rond. Det lutar åt att han har tvingats bryta turneringen, nervpressen har nog återigen blivit alltför stor.

I Europacupen vann Team Viking som sig bör säkert mot ett lag från Luxemburg, och i direktsändning kunde vi se Emanuel Berg, Oslo SS besegra Emir Dizdarevic. Pia Cramling stod över idag. I Oslo SS damlag är det Julia Almer som ståtar med den bästa prestationsrankingen.

Alla partier från Skanderborg och Plovdiv finns genomspelbara – se länk under Aktuella partier i den oumbärliga högerspalten. Där har jag varit och fyndat:

Rauf Mamedov, Socar Azerbajdzjan – Oliver Organdziev, GAS Skopje
Vit drar


Svarts dam håller ett öga på f7 men hotar dessutom en schack på a1.
29.Da4!! Dd5
Inte 29...Dxa4 30.Tdxf7+ med matt.
30.Tdxf7 Dxf7 31.Txf7 Kxf7 32.Db3+!
Den möjligheten fanns ju inte när damen stod på e4. En viktig poäng.
32...Ke7 33.Dxb7 och vit vann.

Här finns hela partiet.

3 kommentarer:

Lars Grahn sa...

När jag ordnade en gadget till högerspalten som visar några rader från de fem senaste kommentarerna, så trodde jag att de skulle dyka upp där med några sekunders fördröjning. Så är det tydligen inte. Ibland tar det uppemot en timme innan de dyker upp i skyltfönstret.

Carl Fredrik Johansson sa...

Hur länge sedan var det Ulf A spelade en "hel" turnering egentligen?

Lars Grahn sa...

Senast Ulf spelade en bergerturnering kan ha varit den i Barcelona för knappt ett år sen och då fullföljde han. I öppna turneringar har det varit mer regel än undantag att han lämnat en eller flera w.o. (undantag: snabbschackturneringar). Jag önskar av hela mitt hjärta att Ulf får kraften tillbaka att fullfölja turneringar. Nästa år fyller han sextio och finner då förhoppningsvis ro i veteranturneringar.