fredag 3 januari 2020

Festival i Dublin – dag 4

Det blev vinst mot irländaren Paul Duff i första ronden. Foto: Petra Olsson

Vi kände igen varandra från Lido Adriano 2011, genomsympatiske Jim Murray och jag. Det förra mötet skrev jag om här. Då var han i Italien tillsammans med en irländsk kompis och jag spelade mot båda. Nu föreslog han att vi skulle lägga in ett pubbesök under de närmaste dagarna, men det blir svårt med tanke på det hektiska turneringsprogrammet. Schackspelandet har hög prioritet på det sociala umgängets bekostnad.

När jag slagit mig ner inför första rondens möte mot Paul Duff berättade en deltagare snett mittemot att han hade spelat en turnering i Sverige. Det var några år sedan, Jonathan O'Connor var med i Hallsbergsturneringen 1983. Även gamla gubbar har en gång i tiden varit juniorer. Han berättade om några minnen från den turneringen.

Sedan spelades det. I IM-turneringen har Björn Ahlander god anledning att vara missnöjd med remin. Den vinnande fördelen dunstade bort i tidsnöden. Bengt Hammar förlorade mot en yngre förmåga. Jag skulle för övrigt inte mäkta med det program som Bengt nu utsätter sig för: nio ronder på fem dagar. I Irish Senior Championships är det begränsat till sju ronder samma fem dagar. Men imorgon ska alla grillas i dubbelrond.

Resultat
IM-turneringen
Irish Senior Championships

* * * * *

Rilton Cup. Milton Pantzar håller stilen. Det blev en bra start på det nya året: remi mot ryske stormästaren Sergej Ionov (elo 2521). Det har blivit tre vinster och tre remier för Milton så här långt och i rond 7 svarar Tiger Hillarp Persson för motståndet.

Resultat
Partier
Lars O A Hedlunds bilder