måndag 6 januari 2020

Festival i Dublin – dag 8

Sista besöket på Stillorgan Orchard: Petra Olsson, Bengt Hammar,
Björn Ahlander, jag och Peter Dalling. 

Åtta dagar i Dublin och förorten Stillorgan. De tre första dagarna var de absolut bästa – sedan började schackturneringarna. Björn Ahlander var obesegrad med tre vinster och sex remier, men inte heller han var nöjd med spelet.

Vi träffade många trevliga irländare i spellokalen men det var i stort sett det enda positiva på den avdelningen, åtminstone för min del. The Irish Senior Championships är nog mitt livs sämsta turnering. Jag gjorde fel av ett slag som jag förmodligen inte gjorde ens i februarilovsturneringarna i barndomen. Sista rondens avslutande drag är symptomatiskt för mitt spel på Talbot Hotel.

Lars Grahn – Peter Dalling 
Vit drar

Jag hade gott om tid på klockan, drygt tolv minuter och inkrement efter varje drag. Det finns olika vägar till mattsättningen, snabbast är nog 36.Te1. Men trött, desillusionerad och renons på spellust blev det full fart mot avgrunden:
36.Dxh6+??? Dxh6 37.uppg.

Tja, vad ska man säga? Skönt att turneringen är över och att jag kan börja planera hemresan. Nu återgår jag till min vanliga behagfulla roll som schackåskådare och det lär dröja innan jag spelar tävlingsschack igen.

Resultat
IM-turneringen
Irish Senior Championships