måndag 5 oktober 2009

Dagens Allehanda (Måndag)

Gabriel Sargissian – Fabiano Caruana
Europacupen i Ohrid, dagens rond


Svart har just spelat Lg7-h6??. Hur bestraffas det? Lösningen längre ned.

SOM FRAMGÅTT i vänsterspalten sedan i morse deltar ett svenskt lag i en ungdomstävling i Narva. Laguppställningen:
Timmy Forsberg P18
Eric Vaarala P16
Theodor Kenneskog P14
Jonas Tjärnemo P12
Martin Jogstad P10
Inna Agrest F18
Linda Åström F16
Jessica Bengtsson F14
Ina Kraemer F12
Malva Dahlqvist F10

Det här är en tävling som arrangeras vartannat år. Stellan Brynell är ledare för laget och berättade innan han drog i väg till Narva om ett krux när det gällde att få med starkast möjliga lag. Denna tävling överlappar olyckligtvis Skol-SM i Göteborg nästa helg. Där försvann en och annan tilltänkt spelare.

Sverige inledde med att förlora med 3-7 mot Sankt Petersburg. Du kan se resultaten genom länk i vänsterspalten under ”Aktuella turneringar”. Länk till direktsändningen finner du som vanligt under ”Direktsändningar”. I morgon blir det dubbelrond.
Ställningen efter första ronden: Lettland och Polen 2 (7,5); Sankt Petersburg 2 (7); Estland 2 (5,5); Litauen 0 (4,5); Sverige 0 (3); Finland och Narva 0 (2,5).

DET BLEV VÄL INTE någon gnistrande show i Nanjing i dag – tre remier, som återfinns uppspelningsbara under ”Aktuella partier”. Men vad gör väl det när Europacupen i Ohrid finns som en alternativ glädjekälla. Där vimlar det av underbara partier och allt är uppspelningsbart – just det, under ”Aktuella partier”. Diagramställningen ovan bjuder på ett litet smakprov. Så här fortsatte partiet: 21.Te6!! fxe6 22.Lxh6+ Kg8


23.Tb3!! uppg.

Som sagt, Gottebordet är framdukat under ”Aktuella partier”.