onsdag 14 oktober 2009

Rapport från Calvia

Jan-Olov Lind är på schacksemester i Calvia och kommer med en första rapport:
Jag lyckades faktiskt vinna mitt parti igår mot en lågrankad tysk vid namn Peter Diller. Vi är om jag har räknat rätt elva svenskar med i turneringen. Det lär vara störst andel svenskar i Calvia hittills. Bäst går det så här långt for Josef Ask som har 3 poäng efter 4 ronder. Närmast efter kommer jag och Jörgen Karlsson med 2,5.

Vi spelar nio ronder och man kan ta ut tre frironder och få en halv poäng varje gång. Tanken är väl att kunna kombinera semester med schackspelande. Jag var mycket frestad att ta en s.k. bye i första ronden för att se Danmark-Sverige men bestämde mig för att trots allt spela alla nio ronderna. Med facit i hand är jag glad att jag valde schack.

Däremot blir det nog tillfälle på söndag att se en spansk ligamatch, då Mallorca spelar hemma.

Jag har försökt studera toppspelarna i turneringen för att försöka bedöma deras spelstyrka och jag tror att de håller en ganska hög nivå, dock utan att vara oslagbara – om jag nu skulle få chansen att möta någon av dem.

Arrangemanget är mycket bra och spellokalen utmärkt. De spanska spelarna ar starka, speciellt några unga tjejer. Både jag och Johan Henriksson (högst rankade svensk) har förlorat mot unga spanjorskor.

Vi håller väl tummarna för Malta!

Jan-Olov Lind