lördag 24 oktober 2009

Nästan stormästare

Efter gårdagens dubbelrond i Junior-VM i Puerto Madryn finns en kvartett på maximala 3 poäng: Maxim Rodshtein, Israel, Yangyi Yu, Kina, Chao Li, Kina och Michal Olszewski, Polen. Det har varit si och så med direktsändningen från Argentina, men arrangörerna jobbar med problemet.

I USA hoppas man mycket på Ray Robson. Här intervjuas han av Jennifer ShahadeUSCF:s hemsida. Han tog sina två första GM-inteckningar i augusti i Tromsö och Chicago och fullbordade verket i Uruguay den 11 oktober. Samma dag började Fide-kongressen i Kallithea, där det bland annat utdelades GM-titlar. Av naturliga skäl hann man inte få med Robson på listan, så han får vänta lite med det officiella erkännandet. I JVM står han på 2,5/3.

Peruanen Jorge Cori står som FM på deltagarlistan i JVM, men han har också ordnat tre GM-inteckningar. När han tog sin tredje inteckning var han fjorton år och två månader. I en artikel i The Bahama Journal beskrivs han som världens yngste stormästare, men han har faktiskt en bit kvar. Elo-talet är en bra bit från nödvändiga 2500. I JVM har han på 2/3.

JVM-resultat under ”Aktuella turneringar” och förhoppningsvis blir det direktsändning i kväll.