torsdag 22 oktober 2009

Fischernytt från bord 39

Kring ett bord på Café Paris, från vänster: Einar S Einarsson, Gunnar Finnlaugsson och Gudni Ágústsson.


Det spekulerades en hel del i vem skulle ärva Bobby Fischer. De som figurerade i det sammanhanget var änkan Miyoko Watai, Bobbys filippinska dotter och hans svåger Russell Targ. I förra veckan besökte Gunnar Finnlaugsson Island och snappade upp vad som hänt i det ärendet:
Tvisten om Bobby Fischers arv lär vara avgjord. Enligt Einar S Einarsson, aktiv ordförande i RJF-gruppen, så är det änkan Miyoko Watai som ärver pengarna. Beloppet är motsvarande cirka femton miljoner svenska kronor.

Det pågår vissa aktiviteter till Fischers minne. Bilden visar ett möte vid bord 39 på Café Paris i hjärtat av Reykjavik. Gudni Ágústsson är en barndomsvän från Selfossområdet. Han har varit jordbruksminister och ledare för det isländska centerpartiet. Gudni avgick i januari i år efter bråk med ungdomsrörelsen i sitt parti. Han är mycket schackintresserad och har nu tid att driva vårt Fischerprojekt i Selfoss tillsammans med Einar. Min del i det hela är att hjälpa bokhandeln i Selfoss. I anslutning till bokhandeln finns ett kafé. Där kommer det att finnas både ett referensbibliotek och försäljning.

De som har extra exemplar av böcker om den store mästaren ber jag kontakta mig på gunfinn@hotmail.com. I första skedet kommer jag att stå för frakten av böckerna till Selfoss.

Gunnar Finnlaugsson